19 de gener del 2020

Premis del X Concurs de microrelats de terror 2019


El jurat del X Concurs de microrelats de terror 2019, format pels responsables de la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig, amb el suport dels departaments de Català, Castellà i Llengües estrangeres, ha acordat donar els premis següents:

Categoria primària

Relats en català

«Festa de pijames», d’Eva Romero Sales
Escola Consol Ferré, Amposta

«Somnis fets realitat», de Thaís Fuentes Morillas
Escola Horta Vella, Sant Carles de la Ràpita

«El repte del cementiri», de Jana Galcerà Lluís
Escola Sant Roc, Paüls

Accèssit

«Menjar a l’escola», d’Arnau Cano Terrats
Escola Horta Vella, Sant Carles de la Ràpita

Premi especial cicle mitjà

«L’hotel encantat», de Lluc Sabaté Rodríguez
Escola Xerta, Xerta

Relats en castellà

«El cuadro», d’Angélica Maria Ochoa Uriña
Escola El Temple, Tortosa

«Las muñecas terroríficas», de Nahia Garcia
Escola Consol Ferré, Amposta

Relats en anglès

«The takeover», de Rihan Elizabeth Jones
Escola Sant Llàtzer, Tortosa

«A red pomegranate», de Marta Carles Favà
Escola El Temple, Tortosa


Relats en francès

«Sants parents», de Kiona Gombau Plfüger
Escola Raval de Cristo, Roquetes


Categoria secundària

Relats en català

«El silenci de l’infern», d’Ona Campoy
Institut Blanca d’Anjou, el Perelló

«Quan érem morts», de Pau Rosselló Prats
Institut de Tecnificació, Amposta

«La càmera», d’Ivan Marsal Royo
Institut Les Planes, Santa Bàrbara

Relats en castellà (ex aequo)

«Universo apagado», de Gina Sebastià
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa

«Tres elementos», de Patricia Beatriz Ordean
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa

«Despierto y desconcertado a las 6:66», de Gerard Guerrero Sorribes
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa

«Mi receta secreta», de Rosa Fornós Nivera
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa

«El rompecabezas», de Remei Cano Esteller
Institut Sòl-de-Riu, Alcanar

Relats en anglès

«The doll», de Paula Paredes
Institut Dertosa, Tortosa


Categoria batxillerat i cicles formatius

Relats en català

«Ets el següent», d’Alba Murcia Navarro
Institut Deltebre, Deltebre

Relats en castellà (ex aequo)

«Creciente», de Frida Fernández
Institut Julio Antonio, Móra d’Ebre

«Juntos», d’Enric Esteve Pons
Institut Julio Antonio, Móra d’Ebre

«La niña», de Betlem Espuny Cuadrad
Institut de l’Ebre, Tortosa

«Al otro lado de la ventana», de Georgina Canalda
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa

Relats en anglès

«The ghost», de Maria Domingo Chavarria
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


El lliurament dels premis es va fer el dia 20 de desembre de 2019 a la biblioteca de l’Institut Cristòfol Despuig en un acte presentat per un grup d'alumnes de 2n batxillerat Humanístic-Econòmic. Llegiu-ne una crònica.

Si voleu llegir els relats premiats, cliqueu a sobre dels títols dels relats o llegiu el llibre sencer a Issuu.

La resta de contes premiats en altres convocatòries està disponible al blog Calaixó de sastre i també en format de llibre electrònic a Issuu.

Festa de pijames terrorífica



Era un dia tempestuós. Lili, una xiqueta de 12 anys, el dia 24 d’octubre de l’any 2019 va anar als Ullals de Baltasar amb la seva família: allí va voler veure un gambosí. Va buscar tant que es va cansar i va insultar els gambosins dient que no existien. Aquell dia, a l’ombra, un gambosí es va ofendre pel que havia dit Lili i va voler venjança.

Passada una setmana, la Lili va fer una festa de pijames amb les seves amigues a casa seva. Ella vivia al carrer de Santa Bàrbara. El gambosí va decidir que aquell dia hi hauria la venjança sobre el que va dir als Ullals de Baltasar.

Les xiquetes estaven tranquil·lament parlant, quan... BRRUM!!!, va caure un tro i al mateix moment va aparèixer el gambosí, que feia tres metres d’alçada. El gambosí, per venjar-se, es va menjar una xiqueta que es deia Sandra.

Totes les xiquetes estaven a un racó fosc de la casa. El gambosí va explicar-li a Lili la raó per què ell estava allí. Lili es va apropar amb cura per fer-li carícies i, quan Lili el va tocar, el gambosí es va sentir estimat per primera vegada. Com que es va sentir estimat, el gambosí va canviar per fora i per dins.

Per acabar, el gambosí es va posar nom i es va dir Jordi; va escopir la Sandra i ella va sortir amb un collaret de flors i un suc de pinya.


Eva Romero Sales
Escola Consol Ferré, Amposta


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Somnis fets realitat



Des que va morir la mare el nostre món va donar un gir de 360 graus i dic “nostre” perquè visc amb el meu pare i el meu germà petit.

Hola! Em dic Xènia i aquesta és la meva història.

Una vegada al mes, anem a visitar l'àvia, la mare de la meva mare. Aquell cap de setmana, el meu germà i jo vam anar a dormir amb l'avia. La veritat és que ens vam posar molt contents perquè era molt bona amb nosaltres i des que va morir la mare, el pare no era el mateix.

Aquella nit vaig escoltar l'àvia cridar. Vaig anar corrents a la seva habitació, vaig entrar i, efectivament, era ella. Estava suada i amb els ulls oberts com taronges. Em va dir que havíem de parlar i jo vaig seure al llit amb ella.

Jo no sabia que en aquell moment em revelaria un secret que em canviaria la vida. Em va dir:
—Ja ets bastant gran com per saber-ho —va sospirar.

I va dir:

—Tots els somnis dolents que tinc es fan realitat.

En aquell moment em vaig quedar petrificada I va continuar:

—Jo sabia que la teva mare moriria.

—I per què no vas fer res! —vaig exclamar.

—No sabia que el meu somni es faria realitat —va contestar.

De cop i volta em vaig adonar que tota aquesta conversació va començar per un mal somni de l'àvia I li vaig preguntar:

—I què has somiat, ara?

L'avia va sospirar i es va quedar callada.

En aquell moment es va escoltar el so d’uns vidres trencats de l'habitació d'invitats on dormia el meu pare. Vaig anar corrents cap a l’habitació, vaig mirar pel balcó trencat i vaig veure el meu pare estirat al terra del jardí.

Vam trucar l’ambulància i quan va arribar vaig veure des del balcó com el tapaven amb una manta blanca.

De cop i volta vaig obrir els ulls i em vaig veure plena de sang, amb un ganivet a la mà, davant de l'espill. Em vaig adonar del que havia fet: havia matat la meva família! Sí, el meu pare, la meva mare i la meva àvia, també. Només queda el meu germà, perquè jo estic morta.


Thaís Fuentes Morillas
Escola Horta Vella, Sant Carles de la Ràpita


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

El repte del cementiri


Fa un any, quan va començar aquesta història, una nena que es deia Jana amb la seva millor amiga, l’Èlia, es van fer un canal de Youtube. Als comentaris del vídeo les van desafiar a fer un 24 hores al cementiri.

Van preparar un munt de menjar, dos sacs de dormir, dos estoretes, dos coixins i mantes... Van arribar al cementiri a la nit, van entrar i de cop es va tancar la porta. Paaaaf!!!

En aquell moment les dues van entrar en pànic, era una nit fosca com la gola d’un llop, no sabien què fer, així que van demanar ajuda i van cridar: Ajudaaaaaaaa!!!, ajudaaaaaaaa!!! Però no contestava ningú. Van trobar que la millor opció era preparar-se per passar la nit a un nínxol. Van ficar una estoreta a un nínxol, el sac de dormir i els dos coixins.

Les nenes es van posar a dormir juntes, ja que tenien molta por, però a la nit va passar una cosa terrorífica.

Quan al cap de molta estona les nenes es van adormir, les teules del cementiri van anar caient, paf!, paf! Les nenes es van despertar amb el soroll i quan van mirar què passava es van trobar totes les teules a terra i de sobte, les tombes van començar a fer: toc!, toc!!, toc!!! Pareixia de bojos!

Van agafar totes les seves coses i van intentar marxar del cementiri, però ja era massa tard. Els morts van sortir de les tombes i van començar a caminar cap a elles, i elles, molt espantades, van preguntar als morts:

—Què voleu de natros?

I els morts van contestar:

—Ouuhuhuuouhhh!!!

Tots els morts seguien dirigint-se cap a la porta del cementiri on eren les nenes, intentant sortir. I elles, aterroritzades, van sortir corrent per intentar escapar del cementiri, però no van poder.

Quan els morts ja estaven gairebé damunt d’elles, i les nenes no podien fer res per escapar, de sobte va sortir un raig de llum: es feia de dia!!! I els morts van recular i tornar a les seves tombes.

En aquell moment va arribar al cementiri un home del poble que els va obrir la porta i elles sense mirar-lo van marxar cames ajudeu-me!

A la tarda, quan ja estaven més tranquil·les, ho van explicar als seus amics, però ningú se les va creure.


Jana Galcerà Lluís
Escola Sant Roc, Paüls


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Menjar a l’escola


Era un dilluns. La meva mare es pensava que estava a l'escola, però no, estava amb un amic passejant pel carrer. Al migdia vam tornar a casa, cadascú a la seva. I van tornar a la tarde a fer el mateix. Vaja, que no vam anar al col·le en tot el dia.

Eren les sis de la tarda i, en teoria, havia d’estar entrenant a bàsquet amb els companys. Però, enlloc d’això, ens vam colar a l’escola fent un forat, vam jugar una estona a futbol i vam decidir entrar al menjador.

Sentíem uns sorolls estranys com si estiguessin tallant alguna cosa i, després d’un moment, vam sentir un nen cridant. Vam entrar i vam veure la cuinera i l’Enric, un xiquet molt estudiós, mort.

Al dia següent em tocava estar al menjador perquè els meus pares treballaven. Mentre menjava la sopa vaig veure un dit surant!

I per això em vaig canviar d’escola.


Arnau Cano Terrats
Escola Horta Vella, Sant Carles de la Ràpita


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

L’hotel encantat



L’hivern passat vaig anar de vacances a un poble anomenat Xerta. Vaig entrar a l’hotel i em van donar el número de l’habitació, era el 202.

A la nit, quan estava al llit, vaig sentir un soroll. Em vaig despertar molt aterrit perquè vaig veure un zombi.

Al dia següent em va passar el mateix, el vaig tornar a veure! Però aquesta vegada vaig pensar un amagatall per poder-lo caçar: l’armari!

Quan eren les 3:00 a. m., el vaig tornar a veure, el vaig caçar i li vaig poder preguntar d’on venia. Vaig descobrir que venia del cementiri de l’hotel. Però això no es va acabar aquí.

A la nit següent va vindre el seu amic el vampir. Em vaig poder salvar d’ell perquè em vaig amagar a l’armari i no em va trobar.

L’endemà a la nit vaig anar a visitar el cementiri de l’hotel i va aparèixer el vampir, però per sort portava un tirador per defensar-me. El vampir em va donar un cop molt brusc i em vaig fer molt mal.

A continuació, van començar a aparèixer pel darrere molts zombis i ens vam barallar, tots contra mi.

Quan em vaig quedar sense munició vaig marxar corrents cap a l’hotel i em vaig tancar a l’habitació. Vaig passar totes les vacances tancat a l’hotel.


Lluc Sabaté Rodríguez
Escola Xerta, Xerta


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

El cuadro



Hola, me llamo Martina y tengo 11 años. Quiero contaros lo que me ocurrió hace unos años, un día de Halloween. Os puede parecer una historia inventada, pero os aseguro que es verdad. ¡Aún tiemblo al recordarlo!

Era un lunes por la tarde, cuando volví del colegio y todos los niños se estaban preparando para la noche de Halloween. Algunos ya estaban disfrazados a punto de ir a buscar chuches con “truco o trato”.

Al entrar en casa, me di cuenta de que en el cuadro de la escalera, había algo extraño. Me acerqué y vi que la mujer que tenía que estar en el cuadro, no estaba: simplemente, había desaparecido. Al principio, pensé que estaba imaginando “cosas raras” y viendo alucinaciones. Abrí y cerré los ojos varias veces, pero la mujer seguía sin aparecer... No entendí nada.

Busqué a mi madre y se lo conté, pero, no me creyó, me dijo que me lo había imaginado, que eso era imposible, y como estaba muy ocupada preparando la cesta de chuches para los niños, no le dije nada más.

Entonces decidí poner una cámara para ver qué pasaba, porque yo sentía que la mujer por la noche saldría del cuadro. Y así fue, la cámara grabó como la mujer salía del cuadro por la noche y antes del amanecer, volvía, pero… ¡llena de sangre!

¡No me lo podía creer! Hablé con mis amigas y decidimos pedirle permiso a nuestras madres para que se quedaran a dormir en mi casa. Durante la noche estuvimos despiertas esperando y mirando a ver si la veíamos salir, pero no, hicimos una noche blanca para nada.

La noche siguiente, me volví a quedar despierta y tampoco vi nada. Entonces pensé que no pasaba nada porque estaba despierta. Así que me hice la dormida y fue entonces cuando la vi: la mujer salió del cuadro y se me estaba acercando; yo me hice la dormida. Cuando ella salió del cuadro, la seguí por la casa y de repente, en una pared del pasillo, se abrió un agujero que antes no estaba. Me quedé de piedra temblando de miedo intentando no moverme para que no me viera. Vi como ella entraba en aquel agujero y se perdía en la oscuridad. Luego el agujero también desapareció y el pasillo quedó como siempre.

Como pude, me metí en la cama y no dormí en toda la noche. Puse la cabeza debajo de las sábanas para no ver nada más. Y al día siguiente, le dije a mi madre que quitara aquel cuadro que me daba pesadillas y no podía dormir por las noches. Ella se rio, pero como vio mi cara de miedo, lo quitó y yo lo tiré al contenedor de trastos viejos. Y ya nunca más supe de aquella mujer del cuadro.
Y hasta aquí mi historia, quizá no os la creáis, pero os aseguro que desde entonces no me gustan los cuadros de mujeres y en mi casa solo hay cuadros de paisajes.


Angèlica Maria Ochoa Uriña
Escola El Temple, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Las muñecas terroríficas


Hola, me llamo Paula.

Tengo 12 años y este es mi primer dia de instituto. Estoy un poco nerviosa.

Verás, te explico, este es mi primer día y el instituto empieza a las 8:15, espera un momento... Son las 8:15, ¡acaban de abrir las puertas! ¡¡¡Madre mía!!! ¡¡¡Y yo aún estoy en casa!!!

Me voy corriendo hacia el instituto.

Más tarde cuando estoy de camino a casa, me doy cuenta de que al lado de mi casa hay una tienda misteriosa que nunca había visto. Entonces entró en la tienda, por curiosidad, y veo un montón de muñecas a mi alrededor.

En el medio de la tienda hay una carta que pone “Te voy a matar”. Miro a mi alrededor y veo que todas tienen una navaja o un cuchillo. Yo me voy corriendo hacia la puerta porque estoy muerta de miedo y ¡¡¡la puerta está cerrada con llave!!! Todas las muñecas se empiezan a mover y vienen hacia mí, yo les golpeó y una de ellas me hace daño en la pierna. Viene la policía porque alguien ha llamado.

Sin decir nada me voy corriendo hacia mi casa. Cuando he llegado a mi casa he visto que no había nadie y me voy a la cocina. Son las 3:00 a. m. y aún no he cenado. Claro, con todo el jaleo se me a hecho tarde.

Encima de la mesa me he encontrado con una carta que ponía: “Esto aún no ha acabado”. Ahora entiendo por qué no había ¡¡¡nadie!!!


Nahia Garcia
Escola Consol Ferré, Amposta


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

The takeover



One day, in an old town called Spooksville, a strange loud noise was coming over the mountain. The ground quaked and the people that lived in the town were shaking with fear. A few days passed and the quaking stopped but a boy named Tom thought otherwise. Tom was the son of the local baker Mr. Manchester. Tom was an ordinary 7 year old but he had an extremely wild imagination. He thought that this was just a little warning and that there was going to be an attack. So, he went to the library and told his grandma (Tom's grandma was the librarian, also known locally as “the crazy lady”).

His grandma gave Tom an old dusty book titled “legends of spooksville”. She flicked through to a page that read “spooks gloop”. Such story spoke of an old scientist’s lab on top of the mountain. The scientist was researching about a toxic acid. But one day, when the scientist was doing a test on the acid,whole a giant gloop moster rose from the acid and ate the old man completely. The legend says that the scientist will rise from the death on October 31st 2019 ,at 3:15 to get his revenge. Tom looked at the big grandfather clock and it was 2:58.

So,Tom hurried to the top of the mountain and he saw an army of big, green, slimy monsters headig towards Spooksville. Then, Tom ran to tell his uncle, who was the the head of the police,what was going on but his uncle didn’t believe him. As a consequence, Spooksville was doomed but they didn’t even know it yet.


Rhiann Elizabeth Jones
Escola Sant Llàtzer, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

A Red Pomegranate


One day, a new special girl came at school. She was called Alison. She had been adopted by a family. Now, she had two siblings. Her new family was pretty and happy with her, but she hid some secrets.

Every night, while her parents were sleeping, Alison ate a red mature pomegranate and then she went out to the city. Some days later, the local government realised that some people had disappeared.

After some investigations, the police discovered that one monster had killed that people. One night, Alison’s parents saw that she jumped through the window. They went after her. What they watched, terrified them!

She killed a man with her eyes. Pomegranates gave her eyes strong powers to kill people. Then,her parents called the police. 

They decided to gather strong people to kill the monster. But they needed to wear a mask to protect their eyes.

At the end , they won and could kill the monster.

Actually, Alison wasn’t a girl. She was a horrible monster. After that horrible events, nobody in the city has ever eaten a pomegranate again.


Marta Carles Favà
Escola El Temple, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Sans parents


Un samedi soir, j’étais seul dans la maison avec mon petit frère de 6 ans, moi je n’en avais que 15 ans à l’époque. Mes parents étaient partis en voyage pendant 3 jours. Le soir j’entendis le voisin crier:

—Au secours, aidez-moi!

J’eus peur mais je me suis rendormis finalement. Le lendemain matin, mon frère n’était plus là.

À sa place, il y avait un message:

—À toi, il t’arrivera la même chose!!!

À côté, il y avait des traces de sang.

J’avais trop peur. Durant la nuit suivante, j’entendis des pas dans la maison, je me suis caché sous le lit!

À suivre...


Kiona Gombau Plfüger
Escola Raval de Cristo, Roquetes


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

El silenci de l’infern


Sona l’alarma. L’apago. Ja no em fa falta, fa temps que no dormo més de dues hores seguides. Em passo les nits pensant en la situació que estic vivint. Intento buscar-hi solucions, però cap sembla ser la correcta. Em preparo resignada per trepitjar el meu infern. Obro la porta i la por s’apodera de mi, ¿algun dia seré capaç d’enfrontar-me al problema?

Alenteixo el pas, retrocedeixo; però ja és massa tard. Un dia més, comença el meu pànic. No tardo a sentir els primers adjectius despectius que defineixen la persona que han idealitzat que sóc. Paraules clavades com fletxes. Directes on més afecta. Saben el mal que m’estan causant. I cada cop, és superior a l’anterior. Noto com les cames em tremolen i respirar se’m fa complicat. Abaixo el cap, intentant ser invisible, però em sento observada. Sóc incapaç de parar-los els peus. Tantes vegades ho he pensat, però quan ho visc, se’m fa impossible.

Torno a casa. Corrents. Hiperventilant. Entro al meu refugi i respiro més tranquil·la. Per avui, s’ha acabat. No menjo. Tinc l’estómac tancat. Em tanco a l’estudi. Em sento molt dèbil. No tinc forces per explicar el problema. I llavors, pateixo la sensació que més m’aterra. M’ofego. No puc respirar. Ja no ploro, les llàgrimes se m’han quedat estancades als ulls. Els pulmons no responen als meus crits. M’arrauleixo al parquet, no puc suportar-ho més. El silenci d’aquest infern m’està matant.

Decideixo acabar amb tot. Agafo el cúter i sense pensar-m’ho dos cops, el clavo amb força al meu canell. Sagnant, ho repeteixo a l’altre. Per últim, l’introdueixo amb força al meu pit i deixo que el meu dolor cobreixi el terra.

Totes saben el perquè de la meva desaparició. La culpabilitat els aterra, però ja és massa tard.

El meu cos sense vida serà el seu pensament més obscur durant molt de temps. El silenci em va matar, les paraules que vaig voler cridar han mort amb mi.


Ona Campoy
Institut Blanca d’Anjou, el Perelló


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Quan érem morts


Quan Jan va despertar-se aquell dia plujós no hauria pensat mai que durant aquella llarga i profunda nit hagués mort.

Eren a la casa d’aquella família que havia marxat feia unes setmanes. L’edifici estava abandonat i el rellotge s’havia aturat a les 23:52. Ningú sabia el perquè. Jan estava amb el seu amic enmig d’aquella casa buida quan de cop va començar sonar una flauta que emetia la mateixa nota musical sense fi. Un televisor antic que perdurava a la casa es va encendre sol: anunciava la mort d’un nen d’11 anys. El seu amic ja no hi era, la flauta tampoc no sonava.

Va sortir d’aquella casa sense mirar enrere, anava al cementiri del barri jueu. Una brisa llunyana en la nit cada cop més espessa es calava dintre seu.

Una tomba amb el seu nom; ell era mort i es preguntava si havia mort per poder néixer o si havia nascut per poder morir. La flauta va tornar a sonar un altre instant.

I en aquell mateix instant la nit no va ser tan negra, el cel estava morint amb ell. Jan va pensar que s’havia despertat, però en realitat mai no s’havia adormit. Mai no havia viscut. Aquell nen i aquella flauta era quan ell era mort i la melodia l’acaronava a la vida. La mort era negra, era tan negra que no ho seria per sempre. No era un estat d’ànim, un color, una vida o una mort. Era com sonava la flauta, si mai ningú l’havia bufat.


Pau Roselló Prats
Institut de Tecnificació, Amposta


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

La càmera


En Jordi estava estirat al terra mirant el mòbil, era l’únic passatemps que hi havia a aquella ciutat. La seva mare l’estava cridant per tal d’intentar que fes alguna cosa. El que volia en Jordi era tot el contrari, estar amb el mòbil sense fer res.

—Ves a les golfes, segur que hi ha alguna cosa! —deia la seva mare.

—No hi ha res. Des que va morir el pare allí, només hi ha pols.

En Jordi no pretenia aixecar-se del terra.

—Doncs et mano que vagis a buscar un llibre, concretament el d’història que em va regalar la Mercè. Està allí dalt.

Ara sí que en Jordi es va aixecar.

—Ho faré, però tu em pagaràs una càmera de fotos —va dir en Jordi.

La mare va assentir amb el cap.

Un cop a les golfes, en Jordi veu una cosa tapada. S’hi apropa i... una càmera de fotos! Tenia una mica de pols i una marca en forma de signatura que posava Dr Pau, la signatura del seu pare.

—Jordi vens o què? —la mare ja el cridava.

En Jordi va baixar amb el llibre i la càmera. Un cop haver-li donat el llibre a la mare, es va posar a fer fotos amb la càmera. En va fer una a cada lloc de la casa. I així se li va fer de nit. Un cop sopat, va pujar a dormir. Abans, però, es va fer un petit selfie i després se’n va anar de cap al llit.

A les 3:00 a. m. va sentir un crec-crec, venia de la càmera. Es va apropar per a comprovar que no li passava res. Va revisar les fotos, però eren diferents: tot estava destrossat i ple de sang, amb senyals per tot.

Quan va arribar al selfie va caure de cul a terra: sortia ple de sang amb grans ferides. I darrere, una ombra allargada amb ungles llargues. Es va girar i... allí estava la mateixa ombra estava esperant a la porta. Sense pensar-ho, l’ombra se li va llançar a sobre sense pietat, fins a deixar-lo idèntic que a la foto. Li va fer una última foto i va deixar la càmera on estava. Des de aquell dia que no se sap res més de la càmera, ni del nen.

Conta la història que el seu esperit està dins la càmera, esperant la pròxima víctima. Tu podries ser el següent.


Ivan Marsal Royo
Institut Les Planes, Santa Bàrbara

 
*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Universo pagado


No veo nada, todo está oscuro y es inmenso. Bueno, en la lejanía veo un pequeño reloj parado, pero me es imposible alcanzarlo.

El sueño es demasiado real, noto el frío y la palidez de este lugar demasiado a flor de piel. Este sitio me está empezando a agobiar: no hay paredes, no está definido. Es como un universo apagado y no veo nada. Las lágrimas empiezan a recorrer mi cuerpo acariciándolo. Empiezo a temblar, estoy helada y mi imaginación sigue volando, pensando en lo más tenebroso que pueda ocurrir.

Aquel reloj sigue parado y parece un producto de mi imaginación. Intento levantarme pero estoy demasiado débil y mi corazón late a mil por hora, aunque el sentimiento de miedo cada vez me consume más. Intento gritar pero no tengo fuerzas. Me siento paralizada.

“Está en coma, cuando se despierte ya le avisaremos”.

No puedo continuar así, me duele todo, las lágrimas inundan mi cuerpo desnudo y el frío entra en mis huesos. No puedo salir, bueno, puede que sí o puede que ya se haya terminado y lo haya olvidado todo. Pero no puedo, me cuesta respirar y el miedo me supera, tengo que salir, tengo que intentarlo o el corazón me explotará.

Me intento levantar, esta vez sí, y empiezo a gritar. Muy fuerte, todo lo que puedo, y noto una sensación de pánico cada vez más grande, hasta que no puedo más y me dejo caer en el suelo. Se acabó. Ya no recuerdo nada.

Entreabro los ojos y vuelvo a ver aquel reloj, pero creo que esta vez funciona y hay más luz y oigo alguien decir: “Ya se ha despertado”.


Gina Sebastià
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Tres elementos


Bañera, momia, fantasmas...

Me desperté sobresaltada por una pesadilla. Me incorporé de la cama, cogí el móvil y vi que tenía dos llamadas perdidas de mi mejor amiga. La llamé para saber qué ocurría y cuando cogió la llamada, después de TRES pitidos, me contó atropelladamente que había soñado con tres elementos, y en ese momento se me erizó todo el vello. Seguidamente, le pregunté, muy seria, si esos elementos eran: una bañera, una momia y fantasmas. Silencio. Cuando se repuso del susto, me dijo que así era.

Ahora estamos aquí, junto a las demás, disfrazadas de vampiras, en la fiesta que ha organizado uno de nuestros amigos, ya que hoy es Halloween. Las demás no saben nada de lo ocurrido y nosotras hacemos como si no hubiera pasado nada.

Tocan las campanas, las TRES en punto de la mañana, y en ese preciso instante se me revuelven las entrañas y al mirar hacia donde está mi amiga, las dos sabemos que algo pasa, pero seguimos bailando, con las copas en alto, mientras me da mil vueltas la cabeza.

En un momento dado, en la fiesta parece que fantasmas vuelan a nuestro alrededor, pero pensamos que solo eran los demás disfrazados... Pensamos.

Ella y yo nos hemos cogido de la mano y estamos subiendo las escaleras de dos en dos, sin saber por qué, mientras esquivamos almas sin vida que se cruzan en nuestro camino. Miramos hacia arriba y vemos una momia horrenda de unos enormes ojos encharcados en sangre y perdemos por absoluto el control de nuestros cuerpos; nuestros ojos se tornan rojos y no podemos apartar nuestras miradas de él, solo subimos lentamente las escaleras.

Cuando llegamos a lo alto, ya no está. Volvemos a ser nosotras, nos miramos y cogidas de la mano nos dirigimos al baño. Es tenebroso, y cuando aparto las cortinas de la bañera, que curiosamente estaba llena de lo que suponemos que es agua, alguien nos empuja y caemos de bruces. Pero ya no siento la mano de mi amiga y tampoco que esté en una bañera, sino en un lago frío y oscuro, muy oscuro.

Siento que no hay salida, pero haga lo que haga no merece la pena, porque ya he muerto.


Patricia Beatriz Ordean
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Despierto y desconcertado a las 6:66


Marckus abrió los ojos. Se percató de la hora que ponía en el reloj digital. Las 6:66, hora extraña, teniendo en cuenta su imposibilidad.

Se fue a dormir a su cama. Era un duro día de trabajo y, por desgracia, no estaba ahí su mujer para complacerlo.

Le fue muy difícil dormir, ya que, una vecina o alguien de la calle, pensó él, había empezado a dar chillidos. Eso le alarmó bastante, pero lo que de verdad le desconcertó fue que se callara tras un breve pero fuerte sonido que retumbó por todo el vecindario, seguido de otro más.

Marckus abrió los ojos. Esta vez no estaba en su casa, ni en ningún lugar conocido en verdad. Estaba en una sala de interrogatorios, con las únicas presencias de él y su sombra con dos cuernos delante suyo.

—¿Te arrepientes?— dijo su sombra.

—¿De qué?— respondió desconcertado.

—Estás aquí por mataros a tu mujer y a ti con una pistola —dijo la sombra—. ¿Te arrepientes?

Un silencio sepulcral se apoderó de la situación. Marckus cerró los ojos. No, lo volvería a hacer, si pudiera.

Marckus abrió los ojos. Se percató de la hora que ponía en el reloj digital. Las 6:66, hora extraña teniendo en cuenta su imposibilidad.


Gerard Guerrero Sorribes
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Mi receta secreta


Te diría cómo me llamo, pero no quiero, para que después no me busques, aunque sé que no me encontrarás. Tengo un secreto. Una receta muy especial, con unos ingredientes particulares también secretos.

Vive una persona en mi calle, a la cual sigo a la escuela cada día de escondidas. Es una persona que siempre tiene una sonrisa para toda la gente que se cruza con él. Me gustaría que esa sonrisa solo brillara para mí. Que solo brillara en mis ojos. Haría lo que fuese por esa sonrisa.

De camino a la escuela recojo todos los ingredientes para mi receta. Al volver, paseo por el bosque frío y muerto. Las ramas estiran sus dedos deformes intentando agarrarme, como si quisieran absorber mi carne roja y mis brazos huesudos. En las raíces de un árbol muerto, veo una muñeca sucia y vieja que sostiene una tarjeta puntiaguda. En ella aún se pueden leer las palabras: “Te espero en el bosque”.

Siguiendo las indicaciones de la tarjeta, llego al bosque. Ahí veo a esa persona. La llamo, es mi oportunidad. Solo con ver mi rostro, huye. Corre sin aliento, sin mirar atrás. Le grito. Él no quiere escucharme. Lanzo una piedra con todas mis fuerzas y consigo detenerle.

Acostado al suelo no se mueve, no habla. Su rostro nublado mira desenfocado el cielo gris y polvoriento. Aprovechando ese momento, preparo mi receta. Es una receta hecha con los deseos de poder obtener esa sonrisa dulce, con los latidos de mi corazón al poder verle respirar el aroma cálido que lleva consigo el viento, el sentimiento que intenta escapar desesperadamente de los barrotes que se ocultan detrás de una capa de nervios.

Él no escucha lo que le confieso, no habla, no siente, no piensa. Con la tristeza quemando mi corazón partido, abandono mis palabras al viento deseando que desaparezcan. Corro con mis dudas y mi odio en las manos. A cada paso que doy, me doy cuenta de que todo es culpa del cruel engaño en que me hizo caer aquella desechable muñeca vieja.

Una voz irrumpe en mis pensamientos. Es una voz amarga y cansada que rodea mis pensamientos ahora teñidos de odio. Habla sin parar, echándome la culpa de todo lo sucedido. La cara me arde, los ojos me lloran, mis brazos se agrietan y mi rostro se consume por la tristeza de esta profunda y dolorosa historia, que aún perdura en los retazos de mi memoria.


Rosa Fornós Nivera
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

El rompecabezas



Una mujer mayor estaba en su casa de tarde. Como de costumbre, había hecho la cena, había visto la telenovela de las 6:30 y ahora sólo le quedaba leer unos cuantos capítulos de su libro, pero no le apetecía mucho ya que tenía la vista un poco cansada de todo el día y estaba lloviendo mucho. Así que decidió hacer un rompecabezas, ya que había leído en un articulo de la revista del pueblo que era muy bueno para la mente.

Subió arriba donde tenía los puzles para sus nietos y cogió el de arriba del todo, fue el que le llamó más la atención. Bajó al comedor y ya estaba oscuro, casi de noche y aún seguía lloviendo.
Se puso en el sofá a hacer el rompecabezas. Empezó por los bordes, como es de costumbre, y después poco a poco fue buscando y encajando las piezas del medio. Mientras hacía el puzle se dio cuenta de que esa decoración de la imagen del puzle se parecía mucho a la de su sala de estar, cada pieza que colocaba era un mueble, una lámpara, una silla, una tele, ¡todo igual! ¡El puzle era su salón!

No se lo podía creer, tenía que completar el puzle enseguida. ¡En el puzle estaba hasta ella haciendo un rompecabezas! ¡No podía ser!

Le quedaban dos piezas para terminar... Lo que ella no se esperaba era que en aquellas dos piezas hubiera un hombre mirándola desde la ventana de su comedor.


Remei Cano Esteller
Institut Sòl-de-Riu, Alcanar


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

The doll


Do you believe in ghosts or in enchanted houses? I thought that most times they are stories to scare children. But one day, something very strange happened to me.

Many years ago, I went to live to an old house near the mountains.

One day, I decided to visit the house because I was bored. It was very big and I entered a room full of toys.

Then, I heard a noise behind me. I turned round but there was nothing. This scared me and I ran outside the house. When I looked around the house, I saw a hand in the window of the nursery, the strange toy room.

Next day, I decided to return there. I opened the door and I saw a doll, which had big blue eyes and a small red mouth. I got scared and started running, but the door was closed. When I turned round, the doll said to me: “Nobody wants to play with me”.

I explained it to my parents. We decided to return to our house in the city immediately.
Now, sometimes I dream about this house and the doll looking and smiling at me.


Paula Paredes
Institut Dertosa, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de secundària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Ets el següent


La fiblada més intensa que he sentit mai al meu cos, la por més esfereïdora i l’ansietat més asfixiant me l’han provocada els germans Creepy. I sí, tota l’escola els anomenava així perquè feien molta por i causaven malsons a qualsevol que es creués al seu camí.

La Marie i el Jacob eren bessons, vestien amb roba negra i es dibuixaven aranyes pels braços. Eren els nens més terrorífics que he vist mai. I el pitjor de tot no era la seva aparença, eren els seus jocs macabres que van eliminar les vides d’uns quants estudiants. Un joc tan diabòlic que encara continua present als malsons de la gent.

Els germans tenien un blog, s’anomenava “Et toca a tu”. Com qualsevol joc tenia participants, però no eren voluntaris, ja que persones a l’atzar rebien un e-mail on posava “Et toca a tu” i automàticament eres el següent participant. Tothom vivia amb por de ser el següent. Quan rebies aquest e-mail, una fotografia teva era penjada al seu blog. Els bessons anaven publicant una sèrie de proves que havien de realitzar els participants, tenies dues opcions: complir amb la prova o rendir-te. Fàcil, tothom escollia rendir-se. Però llavors les ments macabres dels bessons somreien i s’encenien com foc ardent. El càstig per rendir-te era passar una nit a casa dels germans. Us asseguro que no era una nit amb pel·lícula, crispetes i festa fins a la matinada.

La meva millor amiga va haver de complir amb el càstig. Es va tornar boja. Completament boja. Deia que els Creepy li havien torbat la ment, que havia parlat amb el dimoni, era l’escollida. Deia que la seva habitació era un portal a l’infern i ells eren enviats especials per anunciar el missatge que els havien encomanat. La meva millor amiga va ser enviada a un psiquiàtric de Suïssa. Ben lluny dels malvats germans. Ara tinc 23 anys, la meva millor amiga està morta, ja que cap tractament ni teràpia va apagar el que els bessons van encendre, una ment trastornada es va apoderar del cos de la meva amiga i va posar fi a la seva vida. Els perversos Creepy van seguir aquest mateix patró amb una sèrie de nens i nenes. Ni la policia, ni els pares ni ningú va poder amb aquestes ànimes obscures.

Estic parlant en passat, però ara he de parlar en present. Estic molt amoïnada. Fa dues nits, vaig rebre un e-mail, em pensava que era una broma d’algun desgraciat, però crec que va de debò. Posava “Hem tornat” i un enllaç. No l’he obert.

Sabeu una cosa? Crec que estic tornant-me boja... Ja que jo també vaig participar en aquell joc. Sí. Vaig complir la prova. Havia de continuar estenent el missatge del dimoni. Estimar profundament el mal. Cremar de dolor per arribar a les portes del gran paradís. Un paradís on els meus pecats seran premiats, on les meves pors es convertiran en escuts. On seré la més diabòlica.

Us esperàveu això? Ningú s’esperava res de mi quan vaig matar els dos bessons... Oops, he parlat massa? Hahahhaha!!! Va ser molt fàcil, els vaig portar a casa meva, on els vaig parlar sobre el meu amor cap al dimoni, després els vaig dir que si també volien anar al paradís, així que vaig agafar unes tisores i faig fer... Màgia! Ahahha!, mai millor dit. Després el que vaig fer amb els cadàvers és una mica més light, o sigui, només vaig esquinçar les carns i les vaig penjar de l’arbre de la seva casa, on els seus pares els van trobar l’endemà i van suïcidar-se. Quina història més commovedora i entranyable. Una família unida a l’inframón.

Aneu a dormir, soc el monstre que s’alimenta de la teva por, xucla cada vena del teu cos i estima cada racó d’odi. Soc mala herba i quan mori seré només del diable. Malvada fins al dia que em tallin el respirar. Crec que t’ha arribat un e-mail... No el mires? Vinga, obre’l. Te l’obro jo... Després em diuen poc generosa... A veure què posa... Aquí el tens, gaudeix-lo.

“ARA ET TOCA A TU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”


Alba Murcia Navarro
Institut Deltebre, Deltebre


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Creciente



Oía sus pasos tras los míos, lentos, demasiado cerca. Aceleré mi andar, también lo hizo. La luna brilló ese día con fuerza; incompleta, se asomaba tras las rojas luces urbanas imponiéndose sobre ese paisaje humanizado. Miré hacia atrás, pero la lluvia copiosa me impidió ver su rostro encapuchado. Inconscientemente, seguramente debido a la incomodidad que el agua me provocaba al traspasar mis zapatos. Seguí aumentando progresivamente la velocidad de mis pasos, me imitó instantáneamente. Al percatarme de esto eché a correr, me siguió. Mis piernas desnudas se mojaban, salpicadas por los charcos que iba pisando. Las calles desiertas me devolvían el sonido de mi respiración forzada, agotada.

Tras una esquina entré en un viejo portal que, con la puerta entreabierta, me invitó a refugiarme en su interior. Una vez dentro, me quité la capucha y empecé a subir las carcomidas escaleras de madera que emitían graves quejidos bajo mis zapatos empapados. Al llegar al tercer piso me detuve a recuperar el aliento, que ahora sonaba aún con más intensidad, pero reemprendí mi huída en cuanto oí que las escaleras volvían a quejarse abajo.

Llegué a la azotea, abrí la puerta con un golpe que retumbó en el rellano, pero enseguida fue enmudecido por el son del chubasco eterno. Me puse la capucha de nuevo y salí sin esperanzas ya de huir exitosamente. Busqué una posible salida, pero no hallé más que esas luces urbanas, en las que me perdí unos instantes.

El estallido de la puerta me devolvió al momento. Andaba tranquilamente, con la cabeza baja, se acercaba a mí, yo retrocedía al mismo tiempo hasta que topé con el muro que nos separaba del abismo. Levantó la cabeza y vi su rostro por primera vez, lo reconocí enseguida: mirar esos tristes ojos glaucos era como verme en el reflejo de un lago helado, su persona era el más hermoso espejo donde he podido mirarme. Me confortó con su mirada, sostuvo mi mano en la suya, no intenté retirarla, subió al muro y yo le seguí. Miré al horizonte, el sol se asomaba tímido, pero la luna brillaba con más fuerza, dimos un paso hacia ella.


Frida Fernández
Institut Julio Antonio, Móra d’Ebre


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Juntos



Una noche cualquiera me desperté; sentí la necesidad de salir. Estaba confusa y había descansado mal, pero algo me empujaba a hacerlo. Me notaba el cuerpo helado, no sentía las manos y mis piernas se movían solas. Era de noche y se veían niños disfrazados de esqueletos y fantasmas: debía ser Halloween. Creo que cuando era pequeña era una de mis celebraciones favoritas, aunque ya casi no tengo recuerdos de esa época.

Fui andando por las calles, sola, sin un destino al que llegar. Vi a un grupo de chicos más adultos que parecían ir de fiesta, la mayoría de ellos pasó de largo con indiferencia. Uno de ellos se separó del resto, me preguntó por qué estaba sola y me dijo que parecía desubicada. Era dulce, amable, tranquilo. Se sorprendió al tocarme la mano, me aseguró que parecía de cristal y me dio su chaqueta. Pude oler de golpe su aroma. Nunca nos habíamos visto antes, pero empezamos a acercarnos y a cogernos confianza.

A cierta hora quiso ir a su casa, puesto que empezó a ventisquear y se fue dificultando la visión. Además, sus padres no estaban y sería un lugar más seguro e íntimo que cualquier otro. Allí fuimos aproximándonos cada vez más, sin tener en cuenta el tiempo que transcurría de manera abrupta. Sus manos emitían el calor de una hoguera; su voz, cálida, me relajaba con solo sentirla y sus labios suaves parecían rosas en llamas. Él quería saber más de mí, pero yo sabía tanto de mí misma como él. Mi memoria no irrumpió sino con el sonido de las campanas de media noche: mamá, papá, Lisa, nuestra casa, el coche, gritos, un accidente. Fui un momento a la cocina y me escondí un cuchillo en el abrigo. Fue con el último beso, el más intenso, con el que me decidí. La hoja atravesó su cuello mientras nuestros labios aún se acariciaban. Se fugaron algunas lágrimas de mis ojos y ya no volvió a abrir los suyos. Lo acomodé en mi regazo hasta que llegó el albor. Mi cuerpo se fue debilitando con los primeros rayos del sol, hasta que me desvanecí del todo. A partir de ese momento por fin estaríamos en el mismo lugar, juntos, para siempre.


Enric Esteve Pons
Institut Julio Antonio, Móra d’Ebre


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

La niña



Estaba caminando por las calles desoladas y oscuras del pueblo. Iba escuchando música con los auriculares cuando oí un llanto de bebé en el callejón. Insegura fui acercándome hacia la voz y detrás de un contenedor había una pequeña personita envuelta con una manta, pero cuando fui a cogerlo, noté que alguien ponía un pañuelo en mi cara y de repente me entró el sueño hasta que fui cediendo y no noté nada más.

Desperté con la boca seca y un dolor de cabeza impresionante. No reconocí la habitación, pero por la poca luz que había vi que era negra y con un escritorio al lado de una ventana cerrada para que no se viera nada.

Me levanté recordando cómo había llegado aquí y cuando iba a abrir la puerta alguien se me adelantó empujándome lejos. Pude ver a un hombre sombrío, de apariencia joven, entrar junto a una niña que debía rondar los ocho años. La niña tiró de la manga del joven y le dijo algo en un susurro que sólo él pudo escuchar. Él se dirigió hacia mí y me hizo sentarme en la cama que no era para nada cómoda. Ya pensaba que me haría lo peor, por eso, cerré los ojos y puse mi cabeza entre las rodillas hasta que sentí unos pasos y un portazo indicándome que alguien había salido.

Abrí los ojos y vi que la niña que había entrado estaba sentada en la silla del escritorio mirándome con una sonrisa en su carita. Le devolví la sonrisa y le pregunté si estaba bien. Ella sólo asintió con la cabeza y me hizo un gesto para que me acercara. Así lo hice y cuando estuve lo suficientemente cerca vi que tenía una marca en la mano. Pobrecita, seguramente ese hombre desalmado le había hecho eso con algo puntiagudo, pensé. Le cogí la mano y ella me miró para luego subirse a mis brazos. La abracé lo más fuerte que pude y me dirigí a la cama para sentarme y que no me cayera al suelo. Una vez allí, la acosté en la cama y le toqué su cabecita hasta que se quedó dormida y decidí que yo haría lo mismo, pero cuando ya estaba a punto de dormirme, la puerta se abrió dejándome ver al mismo chico que antes con un vaso de agua y un plato de sopa. Se acercó a mí y me lo tendió para que lo cogiera. Después se sentó en el mismo sitio que minutos antes estaba la niña. Lo miré con cara desafiante y le pregunté qué quería de mí. Él, sólo se rio y me dijo que se estaría aquí sentado hasta que me comiera toda la comida. Le dije que la niña también debía comer y sólo me respondió que comiera y que ella ya lo había hecho. Asentí no muy convencida y me comí todo el plato de sopa.

Una vez terminado todo, el chico se acercó y me retiró el plato y el vaso, se dirigió hacia la puerta y antes de cerrarla para irse me dio una mirada de compasión. ¿Por qué me miraba con compasión ahora? Seguramente le daba demasiada pena.

Me volví a acostar al lado de la niña y ahora sí, pude dormir. Un movimiento a mi lado hizo que me despertara. La luz de la habitación seguía siendo tenue, pero la diferencia era que ahora la niña estaba en el suelo escribiendo en una pequeña libreta negra. Cuando notó que la estaba mirando cerró rápidamente la libreta y me miró con carita angelical. Se acercó a mí y me dio un abrazo. Luego sin separarse me dijo, ya ha llegado la hora. Le iba a preguntar de qué hablaba, pero noté que me mordía el cuello. Ahogué un grito desgarrador cuándo vi que me tiraba en el suelo con una fuerza sobrenatural y tenía la cara ensangrentada, la sangre que salía de mi cuello. Se rio cómo una desquiciada y vi unos colmillos largos sobresalir de su pequeña boca. Volvió a atacar mi cuello y lo último que vi fue al joven con unos colmillos saliendo de su boca y con ojos de tristeza mirándome.

Antes de que me dejasen de zumbar los oídos para no notar nada más, oí la angelical voz de la niña:

—Vladimir, ya puedes ir buscando a otra. Esta ya está muerta y no me sirve.


Betlem Espuny Cuadrad
Institut de l’Ebre, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

Al otro lado de la ventana


Cuando estoy sola en casa me gusta ver alguna película, básicamente para no sentir miedo al oír algún ruido de mi viejo hogar. En el comedor tengo un enorme cuadro de un retrato de mi bisabuelo. Si os soy sincera, ese cuadro me da un poco de mal rollo, pero a mi padre le hace mucha ilusión tenerlo ahí y yo no soy nadie para decirle que me da miedo ese retrato, al fin y al cabo es su abuelo.

Esta historia empieza un día en el que, como muchos, estaba sola en casa. Supongo que no hace falta que diga que era de noche, ya que esto que os estoy contando es una historia de terror. Me puse a ver una película, sintiéndome protegida al estar cubierta por mi escudo: una simple manta.

Los nervios entraron a mi cuerpo disparados al oír un golpe en la ventana. Desvié la mirada un segundo hacia el cristal, y volví a mirar el filme. “La casa es vieja”, me dije, “es normal que haga ruidos”.

Mi corazón reventó al percibir la silueta de un hombre al otro lado de la ventana. El pulso era notable en todas las partes de mi cuerpo. Empecé a sudar al ver como la silueta levantaba la mano y volvía a llamar a la ventana, esta vez con golpes lentos. Mis manos sentían un hormigueo sempiterno y mi mandíbula no tenía separación entre los dientes de abajo y los de arriba.

Los golpes en la ventana cada vez eran más fuertes, mi cuerpo se sentía paralizado y las palpitaciones de mi corazón me tapaban los oídos.

De repente la silueta se transformó en un rostro, un rostro que me resultaba familiar. Al observar el cuadro de mi bisabuelo, me dí cuenta de que su retrato había desaparecido, y su rostro se encontraba al otro lado de la ventana de mi casa.


Georgina Canalda
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.

The ghost



At 25 years old and after earning his first salary, Marc dared to live alone. The apartment was not very big but it wasn’t small at all, it was enough for one person and quite affordable, too. One night, the noise of several knocks and screams made him wake up thinking he could be in danger. Since he had moved to that place, he was the only one living on that floor so, he was surprised about what was happening.

Just at midnight, someone knocked on the door of his apartment and then he saw her. In front of him, there was a very pale woman. She looked tired and also had a big blow in her right eye that had turned into a rather ugly bruise. The woman asked if she could stay with him until the next morning, when her family could pick her up.

He didn't deny her stay, she entered and he prepared the sofa so she could rest comfortably. Since it was the only thing he could offer, she didn't complain. She just thanked him for that little gesture and went to sleep.

The next day, when Marc was going to make breakfast for both of them, he noticed that the blanket he had given to the lady was gently folded and the woman had left. He didn't worry about it, perhaps the family had picked her up very early in the morning and now she would be reporting her husband to the police. However, she reappeared in his doorstep at night, exactly at 12 o’clock, even more beaten than the day before.

This situation was repeated during a few days and the boy was very worried, the woman didn't say anything about her husband. She only refused to speak about it and was just resting on his sofa. Last night,the desperate screams of the woman and the critical state in which she arrived made him think that very soon the husband was going to kill her, so she went down to the nearest police station.

Great was his surprise when the police and neighbours told him that what he was reporting was impossible, this woman could not be staying in his room. She had being murdered more than a year ago, at the hands of her husband, who had beaten her up.


Maria Domingo Chavarria
Institut Cristòfol Despuig, Tortosa


*Conte premiat en la categoria de batxillerat i cicles formatius en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.