19 de gener del 2020

El repte del cementiri


Fa un any, quan va començar aquesta història, una nena que es deia Jana amb la seva millor amiga, l’Èlia, es van fer un canal de Youtube. Als comentaris del vídeo les van desafiar a fer un 24 hores al cementiri.

Van preparar un munt de menjar, dos sacs de dormir, dos estoretes, dos coixins i mantes... Van arribar al cementiri a la nit, van entrar i de cop es va tancar la porta. Paaaaf!!!

En aquell moment les dues van entrar en pànic, era una nit fosca com la gola d’un llop, no sabien què fer, així que van demanar ajuda i van cridar: Ajudaaaaaaaa!!!, ajudaaaaaaaa!!! Però no contestava ningú. Van trobar que la millor opció era preparar-se per passar la nit a un nínxol. Van ficar una estoreta a un nínxol, el sac de dormir i els dos coixins.

Les nenes es van posar a dormir juntes, ja que tenien molta por, però a la nit va passar una cosa terrorífica.

Quan al cap de molta estona les nenes es van adormir, les teules del cementiri van anar caient, paf!, paf! Les nenes es van despertar amb el soroll i quan van mirar què passava es van trobar totes les teules a terra i de sobte, les tombes van començar a fer: toc!, toc!!, toc!!! Pareixia de bojos!

Van agafar totes les seves coses i van intentar marxar del cementiri, però ja era massa tard. Els morts van sortir de les tombes i van començar a caminar cap a elles, i elles, molt espantades, van preguntar als morts:

—Què voleu de natros?

I els morts van contestar:

—Ouuhuhuuouhhh!!!

Tots els morts seguien dirigint-se cap a la porta del cementiri on eren les nenes, intentant sortir. I elles, aterroritzades, van sortir corrent per intentar escapar del cementiri, però no van poder.

Quan els morts ja estaven gairebé damunt d’elles, i les nenes no podien fer res per escapar, de sobte va sortir un raig de llum: es feia de dia!!! I els morts van recular i tornar a les seves tombes.

En aquell moment va arribar al cementiri un home del poble que els va obrir la porta i elles sense mirar-lo van marxar cames ajudeu-me!

A la tarda, quan ja estaven més tranquil·les, ho van explicar als seus amics, però ningú se les va creure.


Jana Galcerà Lluís
Escola Sant Roc, Paüls


*Conte premiat en la categoria de primària en el X Concurs de microrelats de terror 2019, organitzat per la biblioteca de l'Institut Cristòfol Despuig.