8 de maig del 2017

Animem la lectura amb un bon eslògan


Animem la lectura amb un bon eslògan

Aquesta setmana hem tingut dos professors a la nostra aula perquè vam començar un taller d'escriptura.


Els professors Albert Aragonès i Cinta Cabrera van triar el nostre grup per fer un taller que ajude a millorar l'hora de lectura autònoma.


El primer dia ens van explicar què faríem i com faríem el taller. Ens van explicar que una gran part de l'alumnat no aprofita prou aquest temps ni reconeixen que els aporta un bé per a ells.

Tot seguit ens van explicar que reflexionaríem sobre la mitja hora de lectura, que faríem un llistat amb els missatges que volem transmetre i que així aprendríem el que és un eslògan. Tot això amb la finalitat de penjar uns cartells a l'institut i motivar els nens i nenes a llegir. Vam buscar tots els beneficis de la lectura, vam sortir a la pissarra i vam escriure els passos que seguiríem per fer tot aquest projecte.

Dijous vam començar a fer l'eslògan. Primer vam mirar diversos tipus d'eslògans de marques famoses, com per exemple l'eslògan "Cuando haces pop ya no hay stop" de la famosa marca Pringels, i els vam analitzar.


Després vam començar a fer els nostres cartells amb eslògans. El nostre grup va fer servir el programa Typorama per a iOS. El primer eslògan que vam fer era «Si no vols ser analfabet, llegeix un ratet». Al fons vam ficar una estanteria amb llibres i la lletra per sobre.


Al segon eslògan sortia una persona d'esquena amb el mòbil pensant amb programes i aplicacions de telèfon i amb lletra grossa posava «Llegeix mes!!!».






Ens han quedat molt bonics i esperem que fomentin la lectura.

Divendres dia 5 vam fer tres hores més de taller. Els professors van repartir els pòsters que vam fer el dia anterior i els vam repartir en punts claus de l'institut. Nosaltres els vam penjar a la primera planta. Com sempre, desgraciadament, hi ha algun salvatge que els ha ratllat i trencat. Quina llàstima! Tot és enveja...


Quan vam acabar vam tornar a classe per escriure aquest reportatge. El reportatge ens el vam partir entre els membres del grup i cadascun va escriure un dia a mà. Per acabar hem passat a net el reportatge, juntament amb les fotografies que ens hem fet durant tot el projecte.


Júlia Carbó Gilabert, Àlex Ayuso Jimenez i Àlex Baiges Mariné