18 de març del 2021

La barbacoa de diumenge

 


El rellotge marca mig matí d’aquell diumenge tan esplèndid i el sol es comença a fer notar sobre la pell de la família Curto. 

En aquell jardí, com sempre, es sent a la tieta debatre sobre política amb alguns altres parents, mentre que, d’altra banda, es pot observar els nens jugar amb la pilota amb un enorme somriure a la cara que no s’esborra. L’adolescent de la família tecleja el mòbil amb molta rapidesa i constantment, però quan involuntàriament els nens li peguen pilotada, ella els crida i els mira en to de burla. 

A la vegada, els tiets es situen al costat de la barbacoa on s’empassen les llaunes de cervesa de dos en dos i amb un obrir i tancar d’ulls mentre passen l’estona xerrant sobre quin equip de futbol és realment el millor. I, com mai estan d’acord, quan es cansen de discutir passen a parlar de com de malament anava l’economia del país. Mentre, l’oncle rust la carn i les carxofes i juga amb el seu adorat cadell. 

Per últim podem veure l’avi, que com sempre és el cap de taula. Mentre es pren un vermut li explica a la seva estimada neta de deu anys aventures molt interessants de quan era jove i algunes vivències del seu pare a la Guerra Civil. 

Quan el sol comença a cremar més, les agulles del rellotge marquen les 14:30 i això significa que ja és hora de poder començar a menjar i que els Curto poden gaudir d’una fantàstica barbacoa familiar a l’aire lliure. 

 

Marina Favà